Shiatsu

Home / Behandelingen / Shiatsu

Zen Shiatsu Monika
Shiatsu helpt bij:
Schouder, nek en rugklachten, hoofdpijn, menstruatieklachten, klachten van het spijsverteringssysteem, RSI, vermoeidheid en tal van andere klachten.

Hoe werkt shiatsu?
Shiatsu is, net als acupunctuur, gebaseerd op het meridiaanstelsel en de oosterse geneeskunde. Levensenergie, Ki, vloeit langs de meridianen (energiebanen) door ons hele lichaam, het reguleert en harmoniseert de verschillende lichaamsfuncties. Is deze stroom van Ki uit balans of geblokkeerd, dan voelen we spanning in ons lichaam. Onze organen funktioneren minder goed. Vaak voelen we ons moe en hebben we rug- of hoofpijn of andere klachten.
Bij een shiatsu behandeling wordt de Ki gestimuleerd om weer vrij te kunnen stromen. Door strekkingen, manipulaties, aanrakingen en het losmaken van de spieren komt er weer ruimte in een spanningsgebied – maar ook een balans van het hele meridiaansysteem word hersteld. Door een shiatsubehandeling krijgt het hele lichaam een impuls dat een zelfgenezingsproces op gang brengt.

Monika’s stijl van shiatsu is dynamisch met aandacht voor het in beweging brengen (remobiliseren) van stagnaties. Dit gebeurt op energetisch niveau door het beter in balans brengen van het meridiaan systeem, maar ook door strekkingen, manipulaties en het behandelen van de spieren rond om een spanningsgebied. Ook geeft zij, indien gewenst, oefeningen mee. Deze steunen het proces van zelfgenezing, dat door de shiatsubehandeling op gang word gebracht.